Óriási átalakítások a magyar egészségügyben: ez lesz a hatalmas pesti kórházzal

Pénzcentrum2023. augusztus 24. 16:15

Megállapodott a Semmelweis Egyetem, az Országos Kórházi Főigazgatósággal és a Dél-pesti Centrumkórháttal, hogy november elsejétől Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv Kórház Telephelye a Semmelweis tulajdonába kerül, az érintett ellátási kötelezettséggel együtt – számolt be a Semmelweis Egyetem.

A Semmelweis Egyetemhez kerül november elsejétől a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Merényi Gusztáv Kórház Telephelye a Semmelweis tulajdonába kerül, az érintett ellátási kötelezettséggel együtt.

Az intézet elmondása szerint azzal, hogy a Merényi Gusztáv kórház az egyetemhez kerül az intézmény portfóliója traumatológiai ellátással és képzési hellyel is bővülni fog. Ez azonban azzal jár, hogy novembertől a Gyáli út 17-19. szám alatti címről a traumatológiai ellátás átköltözik a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületébe (Üllői út 78.).

Az ellátások átszervezésének első ütemében a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ költözése a Szent Rókus Klinikai Tömbből (Gyulai Pál u. 2.) az augusztus 28-i héten kezdődik meg a Gyáli úti Merényi kórház 1-es és 4-es épületébe. Ezen kívül az első ütemben valósul meg az Ortopédiai Klinika ambulanciájának költözése is, ami jövő hónaptól a Gyáli út 17-19 alatt foglal majd helyet.

A további módosításokról a semmelweis.hu-n lehet olvasni.

Címkék:
egészség, kórház, egyetem, semmelweis, intézkedés, intézmény, semmelweis egyetem, klinika, intézkedések,