Százezernyi magyar egészsége foroghat kockán: nagy változás érik a háziorvosi rendszerben

Pénzcentrum2023. augusztus 22. 09:15

Hozzá kell nyúlni a háziorvosi körzetekhez, mert demográfiai változások is indokolják, csakhogy más megközelítést javasol a kollégális szervezet egyik vezető háziorvosa.

Mindenképpen át kell szervezni a háziorvosi körzeteket Magyarországon, de a legelső tennivaló a betöltetlen praxisokkal kell, hogy történjen - ezt mondta az InfoRádióban Békássy Szabolcs háziorvos, egy szakmai szervezet vezetője.

Békássy elmondta, hogy az átszervezést az utóbbi 20 év demográfiai változásai indokolják elginkább, ez azonban azt is magába foglalja, hogy mostanra sok a betöltetlen praxis.

A körzethatárok módosításával kapcsolatos igény már régóta megfogalmazódott a szakmai körökben is, úgyhogy mindenféleképpen indokoltnak tartjuk, hogy a tartósan betöltetlen körzetek helyzetét valamilyen módon kezeljük

- mondta a szakértő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum nemrég behatóan foglalkozott az egészségügy aktuális kérdéseivel. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

 

Címkék:
orvos, orvosi ellátás, háziorvos, orvoshiány, orvoselvándorlás, orvosi kamara,