Kezdődik: ezekben a városokban egyre több a covidos, kanyarban az őszi hullám

Pénzcentrum/MTI2023. augusztus 16. 09:57

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján. Azt írták: a 32. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja emelkedést mutat, de a növekedés az előző hetekhez képest kisebb mértékű. 

Hozzátették: a legtöbb helyszínen stagnáló tendencia tapasztalható. Emelkedés látható Békéscsabán, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szekszárdon. Közölték: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Debrecenben és Szolnokon az "alacsony", 14 településen a "mérsékelt", míg 6 helyszínen az "emelkedett" kategóriába sorolható.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja emelkedést mutat, a növekedés az előző hetekhez képest kisebb mértékű. Tendenciát tekintve a legtöbb helyszínen stagnálás tapasztalható. Emelkedés látható Békéscsabán, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szekszárdon. A koncentráció 2 városban; Debrecenben és Szolnokon az alacsony, 14 településen a mérsékelt, míg 6 helyszínen az emelkedett kategóriába sorolható - írta az NNGYK honlapja.

Címkék:
szennyvíz, járvány, egészségügy, betegség, koronavírus, település, emelkedés, megbetegedés, világjárvány, pandémia, covid, települések,