Gyalázatosan kevés pénzért ápolják a legelesettebb magyarokat: jövőre is marad az elkeserítő helyzet

Pénzcentrum2023. augusztus 12. 14:07

Több mint 30 ezren gondozzák otthon tartós beteg családtagjukat Magyarországon, az alaptámogatás jelenleg nettó 45 ezer forint - derült ki az RTL Híradó riportjából

Jövő januártól 6 százalékkal emelik az ápolási díj alapösszegét – ezt közölte a belügyminisztérium az RTL Híradóval, miután arról kérdeztük őket, hogy kaphatnak-e minimálbért azok, akik családtagjaikat ápolják otthon. Ezért most havi 45 ezer forintos alaptámogatás jár. Az érintettek azért küzdenek, hogy elismerje a társadalom: ez munka, amiért munkabér jár. Az ügyben civilek által indított petíciót már csaknem 20 ezren írták alá.

Az érintettek tovább küzdenek, hogy a társadalom elismerje, ez valódi munka, amiért valódi bér jár. Petíciót indították az ügyben, ezt már csaknem 20 ezren írták alá.

A híradó által egyik megszólaltatott férfi édesanyját ápolja otthon, azt mondja, nettó 73 990 forintot kap összesen, amiből az édesanyja gyógyszerköltsége minden hónapban legalább 30 ezer forint. A petíció a minimálbér eléréséért indult, de az aláírók szerint itt sem szabadna megállni.

Címkék:
otthon, munka, díj, rászoruló, társadalom, rtl, rtl magyarország,