Hidegzuhany a COVID ellen oltottakra? Rejtélyes mellékhatást találtak, erre figyelni kell

Pénzcentrum/Portfolio2023. augusztus 9. 12:50

hamarosan kivizsgálhatják, hogy van-e összefüggés a COVID-vakcinák és a hosszú covidhoz hasonló tünetek között. A tudósok egyre több ilyet tapasztalnak, így egyre többen gondolják, hogy nem véletlen egybeesésről van szó. Ugyanakkor a vakcinák mellékhatásai lényegesen ritkábbak és enyhébbek, mint azok a tünetek, melyet a koronavírus-fertőzés okoz az oltatlanoknál.

Hamarosan kivizsgálhatja a tudományos világ a kapcsolatot a koronavírus-vakcinák és rejtélyes, hosszú covidhoz hasonló tünetek között - írja a Portfolio a Science cikke alapján. A tudományos magazinban az olvasható, hogy eddig is ismert volt, hogy nagyon ritka esetben okozhatnak mellékhatásokat a koronavírus-vakcinák, most viszont „egyre szélesebb körben” gondolják vizsgálatra érdemesnek a feltételezést tudósok.

Ugyanakkor a tudósok szerint igen ritka esetben fordul elő, hogy oltottak kimerültséget, fejfájást, szívritmusban, vérkeringésben tapasztalható rendellenességeket tapasztalnak, számottevő idővel azután, hogy felvették a koronavírus-vakcinát.

A lap szerint ezek a mellékhatások sokkal ritkábbak, mint a hosszú covid azoknál, akik nem veszik fel az oltást és megfertőződnek és nem is biztos, hogy van összefüggés a vakcinával. A vakcinák mellékhatásai lényegesen ritkábbak és enyhébbek, mint azok a tünetek, melyet a koronavírus-fertőzés okoz az oltatlanoknál - hangsúlyozzák.

Harlan Krumholz, a Yale kardiológusa azt mondta, ő maga meg van győződve arról, hogy „valami van ezekben” és tudományos kötelességének érzi, hogy kivizsgálja, van-e valódi összefüggés a long covidhoz hasonló tünetek és a vakcinák közt.

Címkék:
egészség, fertőzés, oltás, vakcina, koronavírus, tünetek, koronavírus-járvány, koronavírus-világjárvány, koronavírus járvány, covid, covid-oltás, covid-vakcina,