Horror a magyar kórházban: rágcsálók szállták meg a szülészetet

Pénzcentrum2023. július 28. 12:36

Patkányokat fotóztak a János kórház szülészeténA képeket el is küldték el a naphire.hu nevű portálnak. A kórház válaszában elsimerte, hogy  tudnak a problémáról.  

A portál úgy tudja, hogy a sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át a Szent János kórházból, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több rágcsáló bukkan fel az olvasóik szerint.

Informátoruk arról számolt be, hogy a szülészet-nőgyógyászaton még fénykép is készült a rágcsálóról, amit sikerült megszereznie és eljuttatnia a lapnak. Bár azt a portál nem tudta ellenőrizni, hogy a fényképek valóban az intézményben készültek-e, a kórház  válaszolt a kérdéseikre.

Kórházunk - a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően - megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására" - írták,  hozzátéve, hogy amennyiben valamelyik egységükben elszaporodnak a rágcsálók, soron kívüli intézkedést kezdeményeznek a szerződött partner, a KEF felé. “Ennek megfelelően az Ön által említett esetben intézményünk azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket” - tájékoztatott Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője.

Címkék:
egészség, kórház, magyarország, patkány, magyar, horror, portál,