Beindult az ingyen vízosztás: ezeken a pontokon lehet hűsítőt kapni Budapesten

Pénzcentrum2023. július 18. 16:38

A hőségre való tekintettel több ezer palack ivóvizet oszt a főváros és a BKK a legforgalmasabb csomópontokban. A vállalat utalt arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Több ezer palack ivóvizet oszt szét a legforgalmasabb budapesti csomópontokban a Fővárosi Önkormányzat segítségével a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legforróbb nyári napokon, hogy elviselhetőbbé tegye a járókelők számára a hőséget. A BKK azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a vízosztást a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál tartják 11 és 14 óra között.

Utaltak arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki. A BKK ezért megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Nyitvatartási időben bárki bemehet ezekbe, és a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

A társaság mindenkitől azt kéri, hogy utazására vigyen magával vizet. Emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokra és nyomatékosan felhívta a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára. A BudapestGO is segíthet a hőség enyhítésében, mivel az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat - olvasható a közleményben.

Címkék:
egészség, bkk, Budapest, hőség, ivóvíz, hőségriasztás, hőségriadó,