Megszólalt Kunetz Zsombor: országos szinten korlátozzák a betegek laborvizsgálatait

Pénzcentrum2023. július 10. 20:16

 Dr. Kunetz Zsombor a napokban több helyen is kifejtette, hogy a laborok véleménye szerint azért túlterheltek, mert tavasz óta a háziorvosok finanszírozása részben attól is függ, hogy hány vizsgálatra küldik el a pácienseket.

Pest megyei, azon belül is pilisvörösvári, illetve solymári háziorvosok az RTL Híradó információi szerint levelet kaptak a laborszolgáltatótól, amelyben egyebek mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy egy vizsgálat során maximum 15 elemet vizsgálhatnak meg. Ezen felül pedig a soron kívüli vizsgálatokat mindenképpen indokolni fel.

Azonban a levél alapján országos problémáról lehet szó, aminek az oka Kunetz Zsombor szerint, hogy jelenleg jóval több laborvizsgálatot kérnek a háziorvosok, mint amennyit az állam kifizet a laboroknak.

El kell küldeniük olyanra is, amire eddig nem küldték vagy nem ilyen gyakorisággal. Ha ezt megteszik, akkor ugye a másik oldalon a labor, a laborszolgáltatás oldalán ott lesz egy plusz beérkező igény, amivel nem tudtak mit kezdeni

– mondta Kunetz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azonban az RTL által megkérdezett háziorvosok nem kaptak ilyen leveket. Fodor Ferenc, aki Budapesten praktizál elmondta, hogy ez azért nem lehetséges, mert a több beutaló sem garancia arra, hogy ugyanannyi pénzt kapjon egy rendelő, mint korábban.

Címkék:
egészség, háziorvos, tavasz, betegek, labor, rtl, laborvizsgálat,