Veszélyes óriásdarazsak bukkanhatnak fel Magyarországon: borzalmasan nagyok és aggresszívek

Pénzcentrum2023. június 12. 14:01

Van rá esély, hogy Magyarországon is megjelenjenek a japán óriás lódarazsak, melyeknek a csípésük is rendkívül veszélyes. De hogyan ismerjük fel?

Egyre több jelentés és sajtóhír szól arról, hogy az Egyesült Államok után Franciaországban is megjelentek az óriás japán lódarazsak. Állítólag van olyan is, amely eléri egy kisebb egér méretét, csípésük pedig életveszélyes, mert mérget is tartalmaz - írja a Bors.

A lapnak nyilatkozó Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője azt mondta: a lódarazsak nem a klíma, hanem a kereskedelem változásai miatt jelenhettek meg Európában.

Alapvetően nem a klímaváltozás okozza a terjedésüket, hanem a globális kereskedelem. A szállítmányok akaratlanul is terjesztik az invazív fajokat. Korábban láttam egy ismeretterjesztő filmet a japán óriás lódarazsakról. A készítői űrruhához hasonló ruhába öltöztek, és az egyikük mégis életveszélybe került, mert amikor leguggolt, nem vette észre, hogy a térdhajlatában volt egy darázs, ami az összenyomásakor azonnal támadt. Az embert mentő vitte el

- fogalmazott Orbán Zoltán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nemrég lapunk is írt egy újabb darázsfaj felbukkanásáról. A tőrösdarazsak a kertek, komposztálók és parkok területén jelentek meg még májusban. Noha meglehetősen nagy méretű, a japán darazsakkal ellentétben mégis ártalmatlan élőlények, így irtásuk nem indokolt, sőt komoly pénzbüntetéssel járhat. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
egészség, magyarország, klíma, veszély, magyar, japán, veszélyes, veszélyjelzés, darázs, darázsirtás,