Most érkezett! Visszavonják a Pfizer és a Moderna vakcina engedélyét

Pénzcentrum2023. április 18. 18:00

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) visszavonta a Pfizer és Moderna régebbi vakcinájának sürgősségi felhasználási engedélyét. A lépés mögött az áll, hogy mostantól az újabb, Omikron-variánsok ellen is hatásos oltások használatát ajánlja a szervezet.  

Amint a Portfolio írja, a mai napon az FDA visszavonta a Moderna és a Pfizer régebbi vakcináinak sürgősségi felhasználási engedélyét, mivel azok kevésbé hatásosak az omikron variánsaival szemben. Helyettük az újabb, omikron-variánosokkal szemben is hatékony Pfizer és Moderna vakcinák felvételét javasolják mostantól.

Érdemes lehet felidézni, hogy nemrég frissítette a vakcinákra vonatkozó útmutatását az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely azt közölte, hogy az egészséges gyermekeknek és fiataloknak a továbbiakban már nem feltétlenül van szükségük koronavírus-oltásra. Kiemelték, a világ fokozatosan alkalmazkodik a vírussal való tartós együttéléshez, miközben egyre kevesebben állnak sorba az oltásokért.

 

borítókép: Balázs Attila, MTI/MTVA 

Címkék:
egészség, vakcina, engedély, koronavírus, sürgősségi, pfizer, moderna, egészség megőrzése, covid oltás, Omikron, felhasználók,