Újra emelkedik a koronavírus jelenléte a szennyvízben: egyetlen városban volt csak csökkenés

MTI2023. április 6. 07:32

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának orságos átlagkoncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. Azt írták: emelkedő a tendencia a Budapest Központi Szennyvíztisztító telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Győrben, Kaposváron, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Csökkenés egyedül Debrecenben mutatható ki - tették hozzá. 

Közölték: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két városban - Kecskeméten és Szekszárdon - a "mérsékelt", a többi 20 mintavételi helyen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja ismét növekedni kezdett a szennyvízben - közölte az NNK. Két vizsgált város - Kecskemét és Szekszárd - kivételével most mindenhol "emelkedett" a koncentráció. Bár sok helyen stagnál, több városban még emelkedik is a kimutatott mennyiség:

Címkék:
egészség, Budapest, szennyvíz, fertőzés, egészségügy, vírus, koronavírus, csökkenés, nnk, nemzeti népegészségügyi központ, koronavírus-járvány, koronavírus járvány,