Újabb káros szokás terjed a magyar fiatalok körében: megtalálták a manórúd utódját?

Pénzcentrum2023. március 28. 22:05

Fejfájás, hányinger, hányás, ínysorvadás – hiába a tünetek, sokan snüsszel akarnak leszokni a dohányzásról - írja az rtl.hu. Ráadásul úgy tűnik, a kamaszok körében is menő lett használni. Zacher Gábor azonban arra figyelmeztet, hogy hiába nem jár a fogyasztása annyi káros anyaggal, mint egy cigi esetében, a nikotinfüggőség ugyanúgy gondot jelent.

Sokan a cigaretta helyettesítésére vagy a dohányzásról való leszokás könnyítésére használják a snüsszt. Hiába a gyakori rosszul lét, a snüsszel most hasonló a helyzet, mint korábban az Elf Barral - derült ki a műsorból.

A snüssz lehet a legújabb divat a kamaszok körében a manórúd után. A kis ízesített, nikotinkristályokat tartalmazó párnácskákat a felső fogsor fölötti fogínyhez helyezik. Attól azonban, hogy dohányt nem tartalmaznak és a tüdőbe sem jutnak káros anyagok általa, még veszélyes az egészségre. Kellemetlen tünetek, mint a fejfájás, szédülés, irritáció, hányinger, hányás is felléphetnek.

Mivel a kamaszok körében gyorsan népszerűvé vált Elf Bart már betiltották, a snüssz használata gyorsan terjedhet a kamaszok körében. Elvileg csak 18 éven felüliek vásárolhatják, internetes rendelés esetén azonban ezt nem lehet ellenőrizni.

Címkék:
egészség, cigaretta, dohányzás, dohány, fiatalok, káros, tinédzser, kamasz, leszokás, elf bar,