Emelkedik a COVID-koncentráció a szennyvízben: ezekben a magyar városokban van baj

Pénzcentrum2023. január 11. 17:04

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján. Az előző héten 1597 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 190 334-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma a Koronavírus Sajtóközpont szerint.

Az előző héten 1597 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 32, többségében idős, krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 11 349-re csökkent - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont. Jelenleg 727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36 vannak lélegeztetőgépen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint továbbra is emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja. Azt írták, hogy a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége az 1. héten országos átlagot tekintve továbbra is nő.

Az NNK közölte azt is: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Nyíregyházán, Pécsen és Kaposváron a magas, míg 19 településen az "emelkedett" tartományba esik.

Címkék:
egészség, szennyvíz, egészségügy, koronavírus, nnk, fertőzöttek, koronavírus-járvány, koronavírus járvány, covid,