Újabb koronavírus-variáns csaphat le Európára: erre kell most felkészülni

Pénzcentrum2023. január 9. 08:30

Egyre erősödik a koronavírus a világ legnépesebb országában, de nem tudni, hogy mennyire pontosak az általuk közölt adatok. A víruskutató szerint készen kell állni arra, hogy új, az eddigieknél erősebb vírusvariánsok is megjelenhetnek.

Hétfőtől kérhetnek az uniós tagállamok érvényes COVID-tesztet a Kínából érkező utasoktól, miután a kontinensen komoly az aggodalom a vírus miatt, Kínában ugyanis megint erősen terjed - számolt be riportjában az RTL Híradó.

Rusvai Miklós virológus szerint a szakembereknek készen kell állniuk egy újabb variáns felfedezésére és beazonosítására, mert ez Kínában most megjelenhet, és erősebb lehet az eddigieknél.

Másfél milliárd ember között nagyon könnyen elképzelhető, hogy új mutánsok képződnek majd, ezért az európai és a magyar szakembereknek is készen kell állniuk arra, hogy az esetleges új mutánsokat felderítsék

- fogalmazott Rusvai Miklós. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ugyanakkor azt közölte a híradóval, hogy már Magyarországon is elérhető az ötödik oltás lehetősége, de ennek beadásáról az oltóorvos dönt.

Címkék:
egészség, európa, európai unió, koronavírus, milliárd, covid 19, covid, covid-oltás, egészség megőrzése, kínai koronavírus, variáns, covid oltás,