Brutális számok érkeztek a koronavírusról: vajon megúszhatjuk jövőre az új járványhullámot?

Pénzcentrum/MTI2022. december 24. 15:05

A kínai hatóságok nem nyilvános becslései szerint 250 millió ember - a teljes kínai lakosság 18 százaléka - lehetett koronavírus-fertőzött december első húsz napjában, miután Peking enyhítette a korábbi drákói járványellenes korlátozásokat -- írta szombaton a Financial Times.

A londoni üzleti napilap forrásai szerint a becslés a kínai járványmegelőzési központ igazgatóhelyettese, Szün Jang részéről hangzott el a héten egy zárt ajtók mögött tartott tájékoztatón.

A Financial Timesnak két, a bizalmas tájékoztató tartalmát ismerő illetékes elmondta: az értekezleten Szün Jang kijelentette, hogy Peking és Szecsuán tartomány lakosságának több mint a fele fertőződött meg a koronavírussal, és a fertőzöttek száma még mindig emelkedik.

A brit lap kiemeli, hogy a kínai országos közegészségügyi bizottság hivatalosan közzétett adatai szerint csak 62 592 koronavírus-fertőződés történt december első három hetében. Pekingben és más kínai nagyvárosokban a koronavírus-fertőződési hullám "elöntötte" a kórházakat, és kevés a szabad ágy a sürgősségi és az intenzív osztályokon - áll a Financial Times szombati beszámolójában.

Kínában december elején, röviddel a szigorú rendszabályok elleni tüntetések után enyhítették a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt járványügyi korlátozásokat. Több városban ismét kinyithattak az éttermek, a bevásárlóközpontok és az iskolák, és számos térségben felhagytak az addig kötelező tömeges tesztelésekkel is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki! 

Címkék:
kínai, december, ágy, koronavírus, sürgősségi, koronavírus-járvány, covid 19, koronavírus-világjárvány, koronavírusjárvány, koronavírus-válság, koronavírus járvány, koronavírus-térkép, koronavírus-vakcina, koronavírus teszt,