Tombol az új járvány Magyarországon: egyre többen kapják el ezt a betegséget

Pénzcentrum2022. december 22. 15:31

Több mint 24 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján 24 300-an fordultak orvoshoz a múlt héten influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében csütörtökön.

Mint írták, december 12. és 18. között (50. hét) az országban 269 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, 24 300 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek 33 százaléka 14 évesnél fiatalabb, 33 százaléka 15-34 éves, 22,8 százalékuk a 35-59 évesek és 11,2 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Az év 40. és 50. hete között összesen 756 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumban, ezek közül 35 esetben az influenza valamelyik vírusát, 113-nál koronavírus-fertőzést igazoltak. Huszonhat megbetegedés hátterében a légúti óriássejtes vírus (RSV), míg 24 esetben egyéb más vírusok okozta fertőzés állt - olvasható a közleményben.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki! 

Címkék:
influenza, járvány, fertőzés, vírus, fertőzött, fertőzöttek, fertőzöttek száma, rsv,