Komoly változás a magyar boltokban: népszerű termékek tűnnek el a polcokról

Pénzcentrum2022. október 1. 11:01

Korábban, a koronavírus-járvány okán lehetővé tették, hogy szélesebb körben elérhető legyen a COVID-gyorsteszt a drogériákban is, azonban ennek mától vége van. Újra csak a patikákban lehet megvásárolni a teszteket.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet pár nappal ezelőtt hívta fel mindenki figyelmét arra, hogy szeptember 30-cal megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége.

A június elsején lépett ugyanis hatályba az a rendelet, ami szerint a járványügyi vészhelyzet megszűnésénak hónapját követő harmadik hónap utolsó napjáig, azaz szeptember 30-áig lehet antigén gyorstesztet forgalmaznia az arra kijelölt drogériáknak, kiskereskedelmi üzleteknek és benzinkutaknak.

A rendelet részben azért jött létre, mert sok országgal ellentétben hazákban egy-egy gyorstesztért akár 8 eurót is elkértek, azonban arról nincs hír, hogy a változás az automatikus drágulást is magával hozza-e, illetve arról se tudni, hogy a nem eladott tesztekkel mi fog történni.

Címkék:
patika, változás, szeptember, koronavírus, drogéria, rendelet, covid 19, gyorsteszt, covid, antigén,