Újabb kórházban szünetel egy szakrendelés: egyre nagyobb a baj az egészségügyben

Pénzcentrum2022. szeptember 20. 22:00

Ismét szakrendelést szüntettek meg, most a Fejér Megyei Kórházban a gyermek gasztroenterológiai szakrendelést, szakemberhiány miatt. Csak ebben a hónapban 35 hasonló esetre volt példa.

Ezúttal a Fejér Megyei Kórházban szünetel a gyermek gasztroenterológiai szakrendelés, az indoklás szerint szakemberhiány miatt. A szülőknek most legkevesebb 40 kilométert kell utazni, ha ilyen vizsgálatra kell vinniük a gyermeküket. A veszprémi mellett a kórházban ajánlanak még két budapesti szakrendelőt, ez legalább 64 km-re van, és egy győrit, ami 85 kilométerre. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő azt mondta, csak ebben a hónapban 35 hasonló eset volt.

A kórház honlapján azt írják, a sürgős eseteket továbbra is ellátják, azon vannak, hogy megoldják a problémát, addig a magánrendelést ajánlják. Ezen kívül több kórházat is ajánlanak, ahol el lehet végezni a vizsgálatokat. Idén, csak az elmúlt hónapban mintegy 35 hasonló esetre volt példa.

Nem volt személyzet, nem volt eszköz, esetleg meghibásodott az eszközpark. Ebből 15 olyan alkalom volt, ami a járóbetegellátást illette, 20 esetben pedig a kórházi ellátást érintette

- mondta Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő. A szakdolgozói hiány a legnagyobb probléma az egészségügyben, ezt erősítette meg a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke is, Soós Adrianna.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legutóbbi felmérésünk azt igazolja, hogy minden 4 esetből 1 olyan eset van, ahol az orvos, szakorvos hiánya okozza azt, hogy nem lehet a szakrendelést megtartani, vagy nem lehet műteni. 4 esetből 2 esetben a szakdolgozók hiánya okozza ezt

- emelte ki az elnök. A fővárosban egyszerűbb orvoshoz jutni, de a szakemberhiány Budapesten is jelentős. A KSH 2020-as év alapján készült felmérése szerint ugyanis 42 000 orvosra lett volna szükség, de már két évvel ezelőtt is 5 000 hiányzott, míg szakdolgozókból majdnem 4 000 hiányzott az egészségügy zavartalan működéshez. A helyzet az elmúlt két évben tovább romlott, csak tavaly 17 000 dolgozó hagyta el az egészségügyet.

Címkék:
kórház, egészségügy, szakember, szakemberhiány, szakorvos, hiány, szakértő, szakrendelő, egészségügyi dolgozók, kórházi ellátás,