Nem túl rózsás a helyzet: tovább emelkedik a Covid-koncentráció a szennyvizekben

MTI2022. szeptember 14. 17:32

Megfordult a trend, ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Azt írták: a korábbi hetekben tapasztalt csökkenés után ismét enyhén emelkedett a 36. héten a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja. Emelkedő a tendencia a Budapest környéki agglomerációs települések - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta - közös mintájában, valamint Debrecenben, Győrben, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen - írták.  Hozzátették: a mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, de Kaposváron és Nyíregyházán csökkenést mértek.  A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi helyszínen az emelkedett, míg három városban - Nyíregyházán, Kecskeméten és Kaposváron - a mérsékelt kategóriába esik.

Címkék:
fertőzés, oltás, koronavírus, csökkenés, koronavírus-járvány, pandémia, koronavírus-világjárvány, koronavírus járvány, covid, covid oltás, Omikron,