Veszélyes állat szabadult el Budapesten: érdemes figyelni, káros lehet a mérge

Pénzcentrum2022. augusztus 25. 12:32

Egy hobbiállattartó otthonából lógott meg Budapesten egy nyílméreg béka. Az állatot egyelőre nem sikerült befogni, és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője szerint a párás, nyirkos idő egy ideig még kedvez az állatnak, de idővel elpusztulhat a szabadban, ha nem találják meg.

Dél-Amerikában honos, élénk színű, nyílméreg béka lógott meg Budapesten, az állatot egyelőre nem sikerült befogni. Utoljára egy komposztáló környékén látták az állatot, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvívője szerint a komposztáló kedvező lehet az állatnak.

Az RTL Reggelinek a szóvívő elmondta, hogy ezek a békák nem veszélyesek, amikor ilyen körülmények között tartják őket, hiszen nem tudja azt enni, amit a természetes élőhelyén enne, ezáltal nem is annyira mérgező. Muslinca méretű rovarokat esznek, a bőrükben van a méreganyaguk.

Emberre jelenthet ugyan veszélyt, de kevésbé jellemző, hiszen a mérget, amit előállít, azt a természetes táplálékával állítja elő. Európában nem ezzel etetik őket, így akiket hobbiból tartanak, ők nem mérgezőek olyan mértékben

- tette hozzá a szóvívő, aki azt is elmondta, hogy még egy darabig túlélhet kint a béka, azonban nem sokáig, a telet nem vészelné át a szabadban, így nem kell attól félni, hogy elszaporodna.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Apró állatról van szó, többségüket egy 50 forintos érmére rá lehet ültetni, a terráriumban pedig előfordulnak balesetek, nem zárjuk le jól a tetejét, megszökhet az állat

-emelte ki Hanga Zoltán. Mint mondta, a nyílméreg béka népszerű a hobbi állattartók körében. Hozzátette, amennyiben találkozunk az állattal, inkább ne fogjuk meg.

Címkék:
rtl klub, veszély, állatkert, állat, mérgező,