Leállítják a népszerű babaterméket: több gyanú is felmerült a biztonságával kapcsolatban

Pénzcentrum2022. augusztus 12. 16:34

A Johnson's babapúdert közel 130 éve kapni, és a vállalattal szimbólumává vált azóta a termék. A babapúder sokféleképp használható fel: pelenkakiütés ellen, kozmetikai célokra, többek között száraz samponként is. Most viszont véget és a babapúder karrierje – írja a 444.hu.

Egy gazdasági döntés alapján a Jonhson & Johson felhagy a talkumalapú hintőporok gyártásával, és a jövőben kizárólag kukoricakeményítő-alapú babapúdert fognak forgalmazni. A cég hozzátette, hogy a kukoricakeményítő-alapú babahintőport már a világ minden országában árulják és elismételte, hogy a babapúderek használata biztonságos.

A bejelentés több mint két évvel azután történt, hogy az óriáscég megszüntette az említett talkumalapú temrék értékesítését az Egyesült Államokban, ugyanis több tízezer perrel kell szembenéznie. A pereket indító nők azt állítják, hogy a talkumpor azbesztet tartalmazott és petefészekrákot okozott náluk. A talkumot a földből bányásszák és az azbeszthez közeli fugákban található, amiről ismert, hogy rákot okoz.

Címkék:
egészség, egyesült államok, rák, baba, értékesítés, nők, rákkeltő, higiénia, egyesült királyság, babacsomag,