Egyre nő a koronavírus-koncentráció a szennyvízben: van okunk aggódni?

Pénzcentrum2022. augusztus 10. 14:28

Az NNK közlése szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett ketgóriába esett. Oltakozásra bíztatják az embereket.

Azt írták, a 31. héten emelkedő tendencia volt tapasztalható a budapesti agglomeráció vizsgált településein: Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin, Százhalombattán, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Tatabányán. A többi vizsgált településen a tendencia stagnál - tették hozzá.

Az NNK közlése szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett, három mintavételi helyen - Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen - pedig a mérsékelt kategóriába esik.

Az NNK felhívta a figyelmet arra: a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A negyedik oltás elsősorban az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak ajánlott - írták.

Címkék:
szennyvíz, oltás, koronavírus, nnk, koronavírus-járvány, covid 19, koronavírus-világjárvány, koronavírus járvány, covid,