Ez nem hangzik jól: ismét bővült a hosszú Coviddal járó tünetek sora

Pénzcentrum2022. július 28. 09:33

A Birminghami Egyetem kutatása, melyet 2,4 millió brit adataira alapozva végeztek el, új tüneteket is felsorol. Friss kutatások szerint szexuális problémákat és hajhullást is tapasztalhatnak az érintettek.

A leggyakrabban előforduló tünetek listáját továbbra is a fáradékonyság vezeti - az érintettek 55 százalékánál, mely után légszomj (32 százalék), köhögés és izomfájdalmak (23-23 százalék) következnek a gyakorisági rangsorban - írja az Infostart a Sky News cikke alapján.

Friss kutatások szerint szexuális problémákat és hajhullást is tapasztalhatnak az érintettek.

"Ez a kutatás igazolja azt, amit a betegek a világjárvány során a szakembereknek és a politikai döntéshozóknak többször elmondtak: a hosszú Covid tünetei rendkívül változatosak, nem magyarázhatók meg teljes mértékben életmódbeli kockázati tényezőkkel vagy krónikus egészségügyi állapotokkal. Az általunk azonosított tünetek segíthetnek a szakembereknek és a klinikai irányelvek kidolgozóinak abban, hogy javítsák a koronavírus hosszú távú hatásaival küzdő betegek esetében a tünetek értékelését, és ezt követően mérlegeljék, hogyan lehet azokat a legjobban kezelni" – mondta el a kutatás egyik vezetője, Shamil Haroon.

Címkék:
kutatás, betegek, friss, tünetek, covid,