Új variánsa lehet a koronavírusnak? Ezekre a tünetekre figyelj mostanában

Pénzcentrum2022. július 21. 16:44

Korántsem ért még véget a koronavírus járvány, most a kutatók új vírusváltozatot véltek felfedezni. A BA.5 jelű vírusváltozat az omikron közeli rokona a kutatók szerint, Amerikában és a briteknél is terjed.

Az új típusú koronavírusról mostanra számos dolgot megtudtak a szakemberek, de mivel a kórokozónak több variánsa is létrejött az utóbbi időben, mindig van mit tanulmányozni. A kutatók most a BA.5 jelű változatot elemzik, mivel napjainkban már ez is terjed – főként az USA-ban és az Egyesült Királyságban.

Az IFLScience is beszámolt az új vírusváltozatról, ami a legfrissebb elemzések szerint éjszaka okozhat tüneteket. Luke O’Neill, a dublini Trinity College biokémiával foglalkozó professzora is megerősítette a NewsTalk című rádióműsorban,

hogy a variáns érdekes következménye, hogy aki megfertőződik tőle, éjszakai izzadásra ébredhet

O'Neill szerint az, hogy az egyes vírusvariánsok eltérő tüneteket okoznak, a kórokozó genetikai változásai miatt van, de ezt az is befolyásolhatja, hogy az immunrendszerünk miként reagál a fertőzésre. Azt egyelőre nem sikerült megfejteni, hogy a BA.5 okozta éjszakai izzadás milyen gyakran fordul elő, mert erről egyelőre nincs elég adat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azok viszont, akik legalább két oltást megkaptak, leggyakrabban megfázáshoz hasonló tüneteket észleltek magukon, ha elkapták: ilyen volt az orrfolyás, a fejfájás, tüsszögés, illetve a torokfájás. Az olyan tünetekről, mint például a szaglás elvesztése, légszomj és láz, ma már ritkábban számolnak be a páciensek.

Címkék:
járvány, vírus, koronavírus, pandémia, covid 19, koronavírus járvány,