Itt a vége: újabb területen törlik el a kötelező maszkviselést Magyarországon

Pénzcentrum2022. július 2. 09:34

A 444 megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy valóban felfüggesztették-e maszkviselési kötelezettséget a szociális intézményekben és Müller Cecília hivatala megerősítette az információt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordult a 444.hu, hogy megkérdezzék, felfüggesztették-e maszkviselési kötelezettséget a szociális intézményekben. Müller Cecília hivatala azt a választ küldte, hogy "igen".

Mint írták, "a június 30-ai határozat alapján a nyári időjárás kockázataiból fakadóan a maszk okozta légzési nehezítettség és az elrendelt hőségriadó figyelembe vételével gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárral történt egyeztetést követően a szociális intézmények vonatkozásában a maszkviselési kötelezettség felfüggesztése mellett döntött az Országos Tisztifőorvos”.

A múlt héten jelentősen megugrott a regisztrált covid-fertőzöttek száma. Ráadásul sokan nem is gyanakodnak arra, hogy a torokfájásukat koronavírus okozza, hiszen nyár van, amikor eddig nem volt „szezon”, pedig érdemes gyanakodni és tesztelni. Más kérdés, hogy a covidosok jó része az egyre nehézkesebb hivatalos tesztelés helyett beéri a gyógyszertárban vásárolt otthonival - összegzi a helyzet furcsaságát a portál cikke.

Címkék:
koronavírus, fertőzöttek, covid, maszkviselés, szociális otthon,