Végre ez is kiderült a Covid-oltásokról: ezt minden vakcinázott magyarnak tudnia kell

Pénzcentrum2022. június 1. 10:45

Itthon tavaly nyár vége óta lehet kérni a 3. koronavírus elleni oltást, amit érdemes megtenni: kutatók most arra mutattak rá, hogy a vakcina típusától függetlenül rendkívül fontos beadatni a második emlékeztető oltást – derül ki a Bloomberg cikkéből.

Egy szerdán megjelent tanulmányból az derül ki, hogy két azonos típusú oltás után az mRNS-vakcina adja a legjobb védettséget. Ezen kívül a kutatás eredményei szerint más oltások után is az mRNS-alapú oltás erősíti meg legjobban a védettséget a koronavírus súlyos szövődményei ellen. Ez további bizonyíték a Pfizer és a Moderna oltóanyagainak hatásosságára, melyek egyébként a valaha legggyorsabban fogyó gyógyszerek közé tartoznak.

A kutatók azt írják, hogy eredményeik alapján továbbra is az mRNS-alapú vakcinákat fogják választani a legtöbben, akár az elsődleges immunizációhoz, akár az emlékeztető oltáshoz. A kutatásból még kiderült, hogy a Johnson & Johnson és az AstraZeneca vírusvektoros vakcinái után beadott mRNS emlékeztető oltás szintén erős védelmet adott.

Címkék:
oltás, vakcina, koronavírus, covid-19, covid, pfizer, moderna, koronavírus vakcina, covid oltás, mRns,