Nem elég a béremelés: csak így lehetne emelni a magyar egészségügy minőségét

hvg.hu2022. április 21. 10:45

Az utóbbi években jelentősen emelkedtek az orvosi fizetések itthon, azonban a szakdolgozók béremelése nélkül nem fog javulni az egészségügy teljesítménye. A Magyar Orvosi Kamara most levelet küldött Orbán Viktornak arról, szerintük milyen intézkedésekre van szükség a magyar egészségügy minőségének javítására – írja a HVG.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) nyílt levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, ugyanis a Kamara szerint nem elég, hogy csak az orvosok kaptak eddig nagyobb béremelést az ágazaton belül. Kincses Gyula, a kamaraelnöke szerint ezek az emelések nem értek el javulást az egészségügyi ellátások minőségében, mert a béremeléshez nem kapcsolódott célrendszer.

Kincses szerint komplex programra van szükség, ahhoz, hogy az egészségügyben átfogó javulást érjenek el. Ehhez tízpontos javaslatot készítettek, melyet levélben elküldtek Orbán Viktor miniszterelnöknek is. A terv legfontosabb pontjai, hogy az egészségügyi szakdolgozók kapjanak az orvosokéval azonos arányú béremelést, az ápolás fejlesztése, valamint a közösségi- és a magánellátás viszonyának rendezése. A kamara a problémák sikeres megoldásához elengedhetetlen az önálló egészségügyi minisztérium visszaállítsa, valamint hogy ne izolált korrekciókat hajtsanak végre az egészségügyben.

Címkék:
orvos, orvosi ellátás, kamara, egészségügy, magyar, egészségügyi dolgozók, egészségügyi béremelés,