Megszólalt a magyar tudós: a két COVID-oltás már nem ér sokat a fertőzés ellen

Pénzcentrum2022. április 14. 09:26

Két oltás már semmit sem ér az omikron variáns ellen Duda Ernő szerint. A virológus kifejtette, hogy aki pedig szeptemberben kapta meg a harmadik oltást, annak februárra már lecsengett a hatása.

A kutatások szerint az omikronnal szemben két oltás szinte semmilyen védettséget nem ad – mondta a Népszavának Duda Ernő virológus. Hozzátette: az omikron ugyan nem annyira durva koronavírus-variáns, mint amilyen volt például a delta, de azért a nagy számok törvénye alapján, hogyha nagyon sok ember van megfertőzve, akkor abból viszonylag sok meghal.

Duda Ernő szerint ha, valaki tavaly szeptemberben kapta a harmadik oltását, annak a hatása februárra lecseng, de ha most kap egy negyediket, akkor a védettsége arra a szintre ugrik, ami a harmadik után a maximum volt.

Érdekes módon azonban nem megy följebb. Ez részben abból következik hogy miután ez a koronavírus egy náthavírus, az immunrendszer nem is veszi komolyan

- fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy a kínai helyzethez hasonlóan nálunk is megnőhet-e jelentősen a fertőzöttek száma, a szakember azt felelte: könnyen lehet, miután több európai országban is emelkedik a  betegek száma. 

Az viszont, hogy Magyarországon kivételesen száraz tavasz volt az idén, segíthet abban, hogy kevesebb legyen a vírusfertőzés

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– mondta.

Címlapkép: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
oltás, vakcina, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus járvány, Omikron,