Lesújtó hír a Sinopharmmal, Szputnyikkal oltottaknak: ennyivel csökken a hatékonyság pár hónap alatt

Telex2022. február 23. 15:14

A Sinopharm, a Szputnyik V és az AstraZeneca szerepelt a legrosszabbul azokon a vizsgálatokon, amelyek arra keresték a választ, mennyire csökken a covid-vakcinák hatékonysága az idő múlásával. Érdekes, hogy a fiatalabb korosztályban drámaibb a csökkenés.

Megjelent egy tanulmány, amely bemutatja, hogy az egyes Magyarországon használt vakcinák koronavírus-fertőzés elleni hatékonysága milyen ütemben és mértékben csökken, és milyen hatással van erre a harmadik oltás.

A Telex által kiszúrt dokumentum szerint bár a beadás után mind a hat itthon használt vakcina magas szintű védelmet biztosított, de a kínai vakcina hatékonysága kisebb némileg az idősek esetében.

Ezt a harmadik oltás a legtöbb esetben visszafordította, leggyakrabban mRNS-vakcinát adattak be az emberek emlékeztető adagnak. Mint kiderült, a Pfizer–BioNTech és a Moderna oltása produkálta a legjobb eredményeket minden korosztályban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A vizsgálatokat a 2021-es év 20. és 52. hete között végezték, és az alábbi ábrán látható is, hogy míg a Pfizer–BioNTech és a Moderna hatékonysága majdnem az összes vizsgált korcsoportban egyenletesen és kisebb mértékben esett, addig a Sinopharm-, a Szputnyik V és az AstraZeneca hatékonysága meredekebb csökkenést mutatott. Az ábrán a függőleges fekete vonalak a 33. hetet jelölik, amikortól jelentkezhetett a 3. oltások hatása.

Címlapkép: Vajda János, MTI/MTVA 

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, csökkenés, hatékonyság, pfizer, szputnyik, moderna, astrazeneca, sinopharm, szputnyik v,