Így támad most az influenza Magyarországon: ennyi új megbetegedést regisztráltak

Pénzcentrum2021. december 30. 18:02

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2021. december 20-26. között az országban közel 7 700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a
0-14 éves gyermek, 35,3%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. 32,1%-uk a 35-59 évesek, 13,5%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott - írja oldalán az NNK.

Az 51. naptári héten összesen 21 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 17 minta vizsgálata során egy esetben influenza A(H3) vírus jelenlétét mutatták ki, a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 4 mintában influenzavírust az elvégzett vizsgálatok során nem azonosítottak. Négy betegnél a klinikai tünetek hátterében a légúti óriássejtes vírus (RSV), egy betegnél adenovírus kóroki szerepét igazolták.

Az 51. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Huszonhét minta bizonyult RSV pozitívnak - írják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2021. év 40 - 51. hete között összesen 495 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, 3 főnél igazoltak influenza A(H3) vírus okozta fertőzést. Százhuszonhat megbetegedés hátterében RSV, nyolc esetben adenovírus fertőzés állt.

Címkék:
influenza, vírus, jelentés, influenzajárvány, nnk, rsv,