Küszöbön a negyedik oltás is? Ennyi idő után kellhet az újabb adag vakcina

Pénzcentrum2021. december 23. 16:57

A negyedik vakcina nem jelent problémát, hiszen a szervezet sokkal többet is elbírna. Rusvai Miklós szerint idén már nem engedélyezik ezt a dózist, de a harmadik oltás után 4-6 hónappal már szükséges lehet.

Minél előbb elkezdik Magyarországon is a negyedik oltás beadását, annál jobb – jelentette ki Rusvai Miklós a Blikknek.

A víruskutató azzal kapcsolatban, hogy a szervezet elbírja-e a négy oltás, úgy fogalmazott:

Akár húszat is elbír. Hiszen ott az influenzaoltás, amiből sokan évente felveszik az újat, és számos immunizálás van, ide értve például a kullancsencephalitis ellenit, amit rendszeresen alkalmazni kell. Ezeknek az oltásoknak nincs felső határa.

 Azzal kapcsolatban, hogy két oltás között mennyi idő telhet el, arra hívta fel a figyelmet, hogy az „immunológiai minimum” négy hónap, vagyis addig tartania kell az oltás hatásának, hat hónap pedig a hatékonysági határ, de azon túl már nemigen szokott érvényes immunválasz születni. Következésképp fél év után célszerű a rizikócsoportokat, köztük az időseket, immunhiányos betegeket, továbbá a „frontvonalban” lévő egészségügyi dolgozókat újraoltani.

Rusvai Miklós egyébként abszolút a kötelező oltás ellen van, mint mondta: az egészségügyben elfogadja, de más területen nem tartja indokoltnak, vagyis az önkéntességét pártolja.

Végül kiemelte: minden oltás véd minden vírusváltozat ellen, így az omikron ellen is hatékonyak a korábban kidolgozott vakcinák. Ráadásul az eddigi alapján „úgy hírlik”, hogy a mutáns vírus nem okoz súlyos betegséget.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vagyis én inkább már most szeretnék átfertőződni, mert jó immunitást kizárólag a fertőzés átvészelése eredményez

– vélekedett.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, harmadik oltás,