Friss kutatás: ők úszhatják meg tünetmentesen a COVID-ot, de nem dőlhetnek hátra

Pénzcentrum2021. december 16. 14:02

Kiderült, hogy kiknél lehet a leggyakoribb a tünetmentes koronavírus- fertőzés, hozzávetőlegesen 40 százalék a teszttel megerősített koronavírus-fertőzését tünetek nélkül átvészelők aránya.

A megvizsgált mintegy 29 millió ember adatai alapján a vizsgált teljes populáció körében a tünetmentes megbetegedések arány 0,25 százalék, azonban ha a teszttel megerősített fertőzésen átesők számát nézzük, akkor 40,5 százalék a tünetek nélkül jelentkező megbetegedések aránya a MedicalXpress cikke szerint.

Az ilyen típusú megbetegedés jellemzőbb a terhes nők, a légi vagy körutazáson részt vevők, valamint az ápolási otthonok lakói és személyzete körében. A legnagyobb arányban az állapotos nők lehetnek tünetmentesen betegek esetükben  54,11 százalék ennek az előfordulása, őket követik az utazók 52,91 százalékkal, majd az ápolási otthonok lakói és személyzete következnek 47,53 százalékkal.

A tünetmentes fertőzések magas aránya rávilágít azok lehetséges átviteli kockázatára a közösségekben. A tünetmentes fertőzés szűrése szükséges, különösen azokban az országokban és régiókban, amelyek sikeresen megfékezték a SARS-CoV-2-t.

- írták a szerzők. Mint azt egy januári kutatás megállapította, a koronavírusos megbetegedések mintegy feléért a tünetmentes emberektől származó átadások a felelősek.

Címkék:
fertőzés, koronavírus, tünetek, pandémia, covid 19, koronavírus-világjárvány, koronajárvány,