Itt a gyorsteszt-kisokos: így kell szakszerűen használni a patikai antigén COVID-teszteket + videó

Pénzcentrum2021. december 15. 11:03

Videón mutatjuk be az orrmintavételes és nyálmintavételes koronavírus gyorsteszt használatát a Biosynex és a Screen Italia termékein. Honnan tudom, hogy COVID-fertőzött vagyok?

A negyedik hullám kellős közepén elengedhetetlen, hogy mielőbb kiderüljön, fertőzöttek vagyunk-e. Most, hogy az omikron variáns is megjelent Magyarországon, méginkább megnőtt a gyógyszertárakban kapható, önmintavételes antigén tesztek jelentősége: ezek segítségével bárki könnyen megbizonyosodhat róla, megfázásos, influenzás tüneteit a koronavírus okozza-e, vagy valamilyen más betegség.

Azonban, aki nem szakszerűen végzi el ezeket a gyorsteszteket, az nem csak az árukat dobja ki az ablakon, de fals eredményt is kaphat. Ez pedig hamis biztonságérzetet adhat, fertőzöttként is közösségbe mehet az illető, ahol továbbadja a koronavírust.

A Pénzcentrum a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségével közreműködve, egy szakgyógyszerész segítségével megmutatja, hogyan is kell szakszerűen elvégezni a patikában kapható, önmintavételes antigén gyorsteszteket. A videóban kétféle antigén gyorsteszt használatát mutatjuk be: a Biosynex COVID-19 antigén gyorsteszt orrnyálkahártyából, a Screen Italia COVID-19 antigén gyorsteszt pedig nyálból vett minta alapján képes kimutatni a SARS-CoV-2 koronavírus jelenlétét a szervezetben. 

Címkék:
járvány, fertőzés, patika, gyógyszertár, koronavírus, koronavírus-járvány, covid-19, covid 19, gyorsteszt, koronavírus járvány, covid, koronavírus-teszt, tesztelés, koronavírus teszt, antigén, covid fertőzés,