Szokatlan tünetet is okozhat a koronavírus omikron variánsa: erre figyelj!

hvg.hu2021. december 13. 15:30

Az új variáns, az omikron által okozott betegség tüneteit egyre nehezebb azonosítani, mert elsősorban a náthához hasonlítanak. Vannak azonban tipikus jelei, hogy az új mutánssal van dolgunk.

Van azonban egy tipikus tünete, a „covidos fejfájás”, ami a kutatók szerint egyszerűen megkülönböztethető a rendes fejfájástól. Sokan jelentettek ugyanis olyan problémát, amikor a fejükben szúró, nyomó érzést éreztek, ami ráadásul a fej mindkét oldalán jelentkezett. A kutatók szerint ha a jelenség fájdalomcsillapító hatására sem szűnik, az még gyanúsabb - számol be a hvg.hu.

A fejfájás után az orrfolyást tekintik a fertőzés második leggyakoribb tünetének. Azok közül, akik a szaglásukat is elveszítették a betegség miatt, 60 százalékuk panaszkodott arra, hogy folyt az orruk. Ennél gyanúsabb tünet lehet viszont a kimondottan rövid ideig tartó torokfájás: a kutatók szerint ilyenkor általában enyhe fájdalom jelentkezik, ami pár nap elteltével megszűnik. 

Címkék:
fertőzés, kutatás, koronavírus, tünet, fájdalomcsillapító, fertőzöttek, kutatók, mutáció, mutáns, Omikron, szupermutáns,