Megszólalt a legújabb Covid-mutánsról Kemenesi Gábor: ez a legaggasztóbb benne

Pénzcentrum2021. november 29. 19:01

Saját Facebook-oldalán kommentálta Kemenesi Gábor, virológus a legújabb Covid-mutáns, az omikron változat megjelenését.

A virológus szerint azért kifejezetten aggasztó a Dél-Afrikából származó variásn megjelenése, mert kiugróan sok mutáció jelent meg a vírus tüskefehérjéjén. Egészen pontosan úgy fogalmazott, a variánst "aggodalomra okot adó” kategóriába tették a szakmai szervezetek, mert „kiugróan sok mutáció jelent meg a tüskefehérjén".

A magyar szakember szerint az omikron-variáns miatt számítani lehet arra, hogy ez a mutáns jobban terjedhet a világban, mint az eddigiek. Sőt, az eddigi védőoltásaink hatásosságát is érintheti, de ezekre a tudós szerint még mind bizonyosságot kell szerezni.

Átlagemberként egyelőre továbbra is azt tehetjük, mint eddig: ne hagyjuk terjedni (maszk, közösségi rendezvények kerülése, légzési és kézhigiénia, stb), éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre

- írta Kemenesi, akko hozzátette, hogy mindezek után a legfontosabb,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ne féljünk! A tudomány teszi a dolgát és hozza a megoldásokat is, bízzunk benne továbbra is.

Címkék:
koronavírus, tudomány, természettudomány, orvostudomány, covid-19, virológus, covid 19, mutáció, covid, mutáns, kemenesi, Omikron,