NNK: Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására

Pénzcentrum2021. november 25. 14:46

Készen állunk az 5-11 évesek oltására, jelentette be az NNK Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője. Galgóczi Ágnes közölte, van elég Pfizer-vakcina, és a kormány lekötött további szállítmányokat is.

Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)  engedélyezte a Pfizer oltását erre a korosztályra – közölték csütörtökön délután a kormányzati tájékoztató honlapon.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának vezetője bejelentette: az ország készen áll ennek a korosztálynak a beoltására is, van elég Pfizer-vakcina és a kormány lekötött további szállítmányokat is.

Az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves oltását is kérték a szülők, a legtöbb kamasz az első oltásra érkezett. Hozzátették: a 16-17 éves korosztály oltása május közepén kezdődött, átoltottságuk jelenleg 56 százalékos. A 12-15 éves korosztály átoltottsága egy hónappal később indult, átoltottságuk 36 százalékos.

A 18 éves korosztályban is lehetséges a megerősítő harmadik oltás felvétele, különösen indokolt lehet a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozó fiataloknál A szülőknek ez esetben érdemes a gyermek kezelőorvosával, gyermekorvosával konzultálni. Eddig több mint hétszáz szülő kérte gyermeke megerősítő oltását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA

Címkék:
gyerekek, járvány, magyarország, oltás, vakcina, koronavírus, nnk, pfizer,