Sötétvörös zónában egész Magyarország: iszonyatosan durvul a 4. hullám

Pénzcentrum2021. november 19. 09:27

Sötétvörös színnel jeleznek minden hazai régiót, százezer főre több mint 500 fertőzött jut, a régióban egyre több ország kap ilyen jelzést.

Magyarország minden régiója a legsúlyosabb, sötétvörös minősítést kapta az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb térképén, amelyen az elmúlt két hét teszteredményei alapján jelzik az Unió különböző térségeinek átfertőzöttségét. Magyarországon több mint ötszáz fertőzés jut minden százezer emberre, ezért kapta meg a legrosszabb jelölést.

Az ezt megelőző térképen még Magyarország északnyugati részei „csak” vörös minősítést kaptak, azaz 200 és 500 között volt a százezer főre jutó fertőzésszám.

A trend hasonló a közép-kelet-európai régió országaiban is: Csehország, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia teljes egésze sötétvörös, Romániában és Lengyelországban nagyjából fele-fele arányban vörösek és sötétvörösek a régiók. Bulgária, Görögország, illetve a Benelux-államok is homogén sötétvörös minősítést kaptak, a legjobban pedig Olaszország, Franciaország északi és déli részei, valamint Portugália állnak, bár ott sem zöld, hanem a második legkedvezőbb, sárga jelzés van érvényben.

Címkék:
európa, járvány, fertőzés, magyarország, koronavírus, delta variáns, delta, delta plusz,