Figyelmeztet Jakab Ferenc: ezért ne kérj Szputnyik, vagy AstraZeneca után Janssen-oltást

Pénzcentrum2021. november 19. 10:32

Senki ne kérjen Janssen-vakcinát Szputnyikra, vagy AstraZenecára harmadiknak, mert az nem lesz hatékony - hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc.

„Szeretném kihangsúlyozni még egyszer nagyon erősen: aki két vektortípusú oltást kapott, két Szputnyikot vagy két AstraZenecát, ne kérjen Janssent, és ne kérjen a harmadik oltásra vektortípusút” – mondta a Kossuth rádióban Jakab Ferenc.

A Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője szerint ugyan nincs bizonyíték arra, hogy a Janssen ebben az esetben ne lenne hatékony, ám a jelenlegi ismereteink alapján az immunrendszer védekezni kezd a vakcinában használt vektorvírussal szemben is, így a harmadik oltás hatékonysága a töredéke lehet az elérhetőnek.

A Janssen egyébként azért vonzó a szputnyikosok számára, mert egyadagos, és elfogadott a nyugati országokban, így szabadon lehet vele utazni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Kiss Dániel, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, jakab ferenc, janssen,