Nem meglepő: már szinte mindenkinek ilyen vakcinát adnak 3. oltásként Magyarországon

MTI2021. november 11. 08:33

A magyar kormányzati tájékoztató oldalon nem, viszont az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) honlapján rábukkanhatunk a Magyarország által küldött statisztikára, amelyben heti bontásban meg lehet nézni haramdik oltásként milyen vakcinákat adtak be.

Ebből kiderül, hogy november 7-éig 1,36 millió ember kapta meg a harmadik oltást Magyarországon. Az emlékeztető oltást felvevő személyek közül alig két százaléka kapott keleti vakcinát - írja a 24.hu.

A harmadik oltás lehetőségét (viszonylag hamar Európában) azután vezették be, hogy az antitest-vizsgálatok eredményei kimutatták, hatvan év felett mérhetően alacsonyabb a kínai vakcina hatékonysága. A legtöbb emlékeztető oltásként beadott vakcinát a Pfizer gyártotta (1 196 472 fő , azaz a beoltottak 87,53 százaléka kapta ezt), a második legnépszerűbb választás pedig a Moderna volt (90 625 fő, az összes harmadik oltást kapott 6,63 százalékának adták ezt az oltóanyagot). Az egydózisú Janssenből is több tízezer, 51 306 fogyott – azaz az összes harmadik oltást beadatók 3,75 százaléka választotta ezt.

 

Címkék:
oltás, millió, keleti, nyugati, pfizer, szputnyik, astra zeneca, moderna, sinopharm, janssen,