Megszólalt a magyar orvos: ezeknek a magyaroknak kellhet a harmadik oltás

Pénzcentrum2021. november 5. 16:28

Súlyosabb lehet a koronavírus lefolyása azoknál, akik több mint fél éve kapták meg az oltásukat, ezért nem kérdés, hogy fontos a harmadik oltás – véli Oláh Kálmán, aki hét Balaton-parti településen dolgozik háziorvosként. 

A háziorvos a Szeretlek Magyarország-nak adott interjúban árulta el, szerinte négy-hat hónap után a vakcina nem feltétlenül nyújt megfelelő védettséget, ezért szükség van az emlékeztetőoltásra, sőt nem is egyre.

– mérte össze az influenzával Oláh Kálmán a koronavírust, hozzátéve, hogy könnyebb a koronavírus ellen védekezni, mert stabilabb vírus, ám csak úgy lehet védekezni ellene, ha "leoltjuk az emberiséget".

Ha ez nem történik meg, valószínűnek tartom, hogy rendszeresen oltani kell a COVID-19 ellen – már amennyiben szeretnénk enyhe lefolyást egy esetleges fertőzés kapcsán. Hasonlóan, mint az influenza elleni védőoltás esetén

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– folytatta Oláh Kálmán, aki a pestisről és a feketehimlőről is beszélt. Mindkét vírust sikerült kiirtani, ám míg az előbbinél ezt a higiénikus környezet kialakításával sikerült elérni, addig a himlő esetében csak az ellene kifejlesztett oltás nyújtott tartós megoldást.

Címkék:
influenza, vírus, oltás, koronavírus, szakértő, koronavírus-járvány, pandémia, harmadik oltás,