Ilyen hamis PCR-teszteket árult egy bűnbanda: 7 millió forinttal károsították meg a hiszékeny ügyfeleket

Pénzcentrum2021. október 12. 13:04

Elfogtak egy hamis PCR-tesztekkel kereskedő bűnbandát, amely az eddigi adatok szerint csaknem száz sértettet több mint hétmillió forinttal károsított meg - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A rendőrség a bűnbanda ellen egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt indított eljárást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet feljelentése alapján. A hamisítás értelmi szerzője egy móri férfi, de a nyomozók eljárás alá vonták két veszprémi társát is.

A gyanú szerint egy magyar gazdasági társaság 2020-ban online felületen hirdetett és értékesített olyan Covid-19 PCR-teszteket, amelyek hamisítványok és tesztelésre teljesen alkalmatlanok voltak.

A tesztként hirdetett és értékesített termékek valójában csak általános egészségügyi mintavevő eszközök voltak, amelyeket átcímkéztek és hamis azonosítókkal láttak el. Ezzel azt a látszatott keltették, mintha azok egy spanyol cég PCR-tesztelésre alkalmas termékei lennének.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Eddig mintegy száz vásárló azonosítása történt meg, folyik a további sértettek felkutatása. A hamisítás értelmi szerzőjét, a 47 éves móri férfit október 6-án fogták el az otthonában, ahol kutatást is tartottak, és lefoglaltak mindent, ami a bűncselekményhez köthető. Két veszprémi társát szintén eljárás alá vonták, mindhármukat egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként - áll a közleményben.

Címkék:
csalás, hamisítás, egészségügy, koronavírus, termék, pcr,