Ezek közül a magyarok közül mindenki elkapja majd a koronvaírust: az életükkel játszanak

Pénzcentrum2021. október 7. 09:30

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a negyedik hullám járványgörbéje máshogy fog kinézni, mint a korábbiak, azonban az oltatlanok továbbra is veszélyben vannak.

Bár a negyedik hullám minden bizonnyal kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, az oltatlanokra még így is nagy veszélyt jelent a delta vírusvariáns.

Nem egy második-harmadik hullám típusú görbét fogunk látni, hanem egy elnyújtott, laposan emelkedőt.

- fejtette kis az Infostartnak Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki hozzátette, hogy a delta vírusvariáns rendkívüli fertőzőképes, és meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva. Elmondása szerint az átoltottság és átfertőzöttség mértéke relatíve magas, de nyájimmunitás nem érhető el, vagyis gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni ezt a betegséget.

Hogy a harmadik oltást hogyan érdemes időzíteni, arról azt mondta, a második oltástól számított hat hónap múlva érdemes azt beadni az időseknek és krónikus betegségben szenvedőknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Természetesen a vírus változhat, ezért ezek a szabályok is módosulhatnak

- figyelmeztetett, továbbá azt is kiemelte, hogy olyan országokba, ahol új vírusvariáns ütötte fel a fejét, inkább ne utazzunk.

Címkék:
oltás, nyájimmunitás, hullám, vírusvariáns, delta,