Figyelmeztetnek az orvosok: a gyerekeknél más tünetekkel jelentkezhet a delta-variáns

Pénzcentrum2021. október 4. 10:30

A negyedik járványhullámért felelős delta-variáns fertőzőbb, mint a bárányhimlő, a gyerekeknél pedig más tünetekkel jelentkezhet- írta a Házi Gyermekorvosok Szövetsége, akik támpontokat fogalmaztak meg a gyermekek ellátásához.  

A nemzetközi tapasztalatok alapján a magyar szakemberek arról írnak, hogy a delta - variáns által kirobbantott járványban a 18 év alattiak a felnőttekkel azonos arányban fertőződhetnek meg. Egyre több diáknál jelentkeznek a felső légúti megbetegedések, ezért az elmúlt hetekben több budapesti, és vidéki iskola szigorított járványügyi szabályain.

Szeptember végén a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is úgy érezte, hogy támpontokat kell megfogalmaznia a negyedik hullámról, mert a korábbi évek hasonló időszakához képest idén jelentősen megugrott a napi orvos-beteg találkozások száma már a tanév első hetében is - írta a Szabad Európa.

A delta-variáns okozta járványban a gyermekek száma magasabb lesz, mint a korábbi hullámokban, hiszen míg korábban a fertőzöttek mindössze 10-15 százaléka volt 18 év alatt, most a felnőttekkel azonos arányban fertőződhetnek meg minden korosztályban.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A delta-variáns fertőzőképessége háromszorosa az eredeti vuhani vírustörzsnek, meghaladva a bárányhimlő fertőzőképességét is, hiszen egy ember hat másikat tud megfertőzni.

A gyerekeknél a Covid-tünetek mellett jelentkezhet még torok-és fejfájás, a beleket érintő enterális tünetek, valamint nőtt a náthás (allergiaszerű) tünetek is, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy ezek jelenléte esetén is gondolni kell a vírusra.

Címkék:
bárányhimlő, gyermekek, tünetek, variáns, delta,