Rusvai: még nem olyan a helyzet, hogy iskolákat kelljen bezárni

Pénzcentrum2021. október 1. 10:30

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint be kellene vezetni a tesztelést a magyar iskolákban, és ahol fertőzötteket találnak, ott online oktatásra kellene áttérni. Rusvai Miklós szerint ugyanakkor még nincs olyan mértékű járvány, ami indokolná az online oktatást és az általános iskolabezárást.

A koronavírus negyedik hullámáról a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás arról nyilatkozott az ATV Híradónak, hogy Ausztriához hasonlóan kellene Magyarországon is eljárni: a diákokat legalább hetente tesztelni kellene, és ahol felüti a fejét a fertőzés, ott egyből zárni kellene az osztályokat.

Ahol magasabb fertőzöttségi mutató van, ott az egész iskolában 2-3 napra tantermen kívüli oktatást kellene elrendelni az alelnök szerint.

Rusvai Miklós virológus arról beszélt, hogy szerinte az iskolákban még nincs szükség általános lezárásra.

A gyerekkel kontaktusba lépő személyek körében még nincs olyan mértékű járvány, ami indokolná az online oktatást és az iskolabezárást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A negyedik hullám intenzitása vélhetően a tavaly őszi, azaz a második hullámhoz lesz hasonló, mondta a szakember.

Címkék:
járvány, koronavírus, iskolak, digitális oktatás, pedagógusok,