Koronavírus: eddig a fiatalok voltak soron, most a 40-es magyarokat támadja leginkább a delta

Világgazdaság2021. szeptember 16. 09:58

Az elmúlt heti adatok alapján a fertőzöttek korösszetétele, átlagéletkora jelentősen nem változott 41,7 év az NNK adatai szerint. Valamennyi korosztályban igazoltak fertőzöttet, azonban a fertőzöttek kétharmada a 20-59 év közöttiek közül került ki. A legtöbb fertőzést a fővárosban igazolták, azonban a vírus terjedése Heves megyében volt a legintenzívebb, ahol közel kétszeresére nőtt egy hét alatt az új esetek száma - írja a Világgazdaság.   

A koronavírus.gov.hu legfrissebb adatai szerint koronavírus miatt meghalt egy 19 férfi, akinek az alapbetegsége valamilyen daganatos megbetegedés volt.

Magyarországon 30 ezer felett van a Covid-19 miatt elhunyt betegek száma, az elmúlt napokban 300 felett volt az új fertőzöttek száma. Az NNK kiemelte, hogy a koronavírus elleni védőoltás után is elképzelhető a vírussal való megfertőződés, azonban az oltás bizonyítottan csökkenti a súlyos és halálos kórlefolyás kockázatát. 

Akik még nem vették fel a koronavírus elleni oltást, mindenképpen jelentkezzenek, és oltakozzanak, hiszen csak így előzhető meg a fertőzés, a súlyos megbetegedés. A súlyos megbetegedés ellen minden itthon forgalomban lévő vakcina egyformán hatásos és biztonságos

- írták.

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus,