Megszólalt az EMMI feje: így áll most a fiatalok oltása Magyarországon

MTI2021. szeptember 9. 19:01

Nemcsak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a diákok kampányszerű oltásáról legújabb videóinterjújában.

A minisztérium MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a miniszter a videóinterjúban kitért a pedagógusok 85 százalékos átoltottságára is, bízva abban, hogy ez a szám emelkedni fog a közeljövőben. Hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg 13 féle, életkorcsoportokhoz kötött kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét. Nemcsak ez egyedülálló a világon, hanem az is, hogy az átoltottság ezeknél a vakcináknál 99 százalék körül van.

Az ajánlott oltások közül a miniszter kiemelte a gyermekek számára ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást, amely hét évvel ezelőtt kezdődött a lányok esetében, a fiúknál pedig a 2020/2021-es tanévtől elérhető. Az átoltottság a kislányok körében megközelíti a 82 százalékot, míg a kisfiúké a 71 százalékot.

Itt jár a fiatalok oltása

Mostanra 225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg a koronavírus elleni oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága - közölte a koronavirus.gov.hu. A kormányzati portálon azt írták: a 18-19 éves korosztály 60 százaléka, 121 ezer fiatal már beoltatta magát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen - hívták fel a figyelmet.

Címkék:
tanévkezdés, emmi, kásler miklós, koronavírus-vakcina, covid-oltás, covid-vakcina, koronavírus-védőoltás,