COVID-zártlat a budapesti kórházban: több beteg és dolgozó is elkapta a vírust

Pénzcentrum2021. szeptember 6. 09:03

Felvételi zárlatot hirdettek a Szent János kórház sebészetén, több dolgozó és beteg is megfertőződött. A hétvégén kitakarították az osztályt, és ha a hét elején nem találnak újabb fertőzötteket, újranyithatnak.

Felvételi zárlatot rendeltek el a Szent János kórház sebészetén, mert több dolgozó és beteg is koronavírusos lett. A Telex az ügyben megkereste a kórházat és az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, ahonnan egyelőre nem érkezett válasz, ám a lap kórházi forrása megerősítette a sebészeti osztály lezárásáról szóló hírt.

A Népszava korábban azt írta: egy orvosról már a hét elején kiderült, hogy fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Pénteken egy másik dolgozó és egy beteg is lázas lett, ezt követően tesztelték a többi beteget és dolgozót is, és még három fertőzöttet azonosítottak.

A lap hozzátette, hogy a hétvégén kitakarították és fertőtlenítették az osztályt, ezt követően újabb teszteket végeznek. Amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak. A Telex információi szerint egyébként a fertőzötteknek nincsenek súlyos tüneteik.

Címkék:
kórház, járvány, koronavírus, fertőzött, zárlat, fertőzöttek,