Müller Cecília a negyedik hullámról: a megbetegedések 90 százalékát már a delta variáns okozza

Pénzcentrum2021. szeptember 1. 17:41

A negyedik hullám küszöbén vagyunk, augusztus második hete óta emelkednek a fertőzésszámok Magyarországon - mondta a tisztifőorvos. Müller Cecília szerint sokan az álhírek miatt nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást.

Úgy látjuk, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk. Európában emelkednek a járványügyi számok, Magyarországon is enyhén, de már augusztus második hetétől emelkedik a fertőzöttek száma - mondta Müller Cecília a TV2 Mokka című műsorában.

A tisztifőorvos kiemelte, hogy mindenhol a koronavírus delta variánsa okozza az emelkedést,

Magyarországon is az esetek több mint 90 százalékában ez a felelős a betegségért.

A tisztifőorvos kifejtette, hogy a delta variáns sokkal fertőzőbb, mint az eddigiek voltak.

A delta variánssal fertőzöttek sokkal több vírust ürítenek, így az oltás mellett nagyon fontos a higiénés szabályok betartása

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- részletezte. Hozzátette, szerinte az álhírek miatt sokan nem mernek oltakozni, de az oltóanyagok biztonságosak és hatékonyak, a vészhelyzeti gyors engedélyezés nem ennek ellenkezőjét jelenti. Szerinte növelni kell a bizalmat és a szakemberekre kell hallgatni. 

Címlapkép: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, koronavírus, tisztifőorvos, fertőzöttek, müller cecília, delta variáns, negyedik hullám, delta,