Kitolták a határidőt: ekkortól jön a kötelező COVID-oltás az egészségügyben

Pénzcentrum2021. szeptember 1. 08:26

Két hét haladékot kaptak az egészségügyi dolgozók, akik még nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást: eredetileg szeptember elseje volt számukra a határidő, ezt most 15-ére tolta ki a kormány. A határidő után meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

Még júniusban rendelte el a kormányzat, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz beadatni a korornavírus elleni védőoltást. Az indoklás szerint ezel megfékezhető a járvány újabb hulláma, és a betegeket is megvédik vele.

Az eredeti határidő szeptember elseje volt, ám ezt a rendeletet most módosították:

A egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és a határidő után meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA

Címkék:
kötelező, járvány, határidő, oltás, vakcina, koronavírus, egészségügyi dolgozók,