Már látszik a hétvégi "népünnepély" hatása? Emelkednek a COVID-számok a szennyvízben

Pénzcentrum2021. augusztus 26. 09:01

Már most látjuk a szennyvízadatokból, hogy a népünnepély megtette nem kívánt hatását - mondta Rusvai Miklós. A virológus kifejtette, ő októberre várja a járvány felfutását. Az iskolakezdésre időzített oltási kampány kapcsán kifejtette, jobb később, mint soha, de szerinte a legideálisabb az lett volna, ha augusztus 15-ig a gyerekek a második oltást is megkapták volna.

Októberre várja a járvány felfutását Rusvai Miklós, aki szerint a jövő heti iskolakezdéssel a gyerekek hirtelen nagy közösségbe mennek, ahol könnyen terjeszthetik a vírust. Az esetszámok várhatóan az iskolakezdést követően 8-10 nappal növekednek majd ismét - mondta a virológus.

Az iskolakezdésre időzített oltási kampány kapcsán kifejtette, jobb később, mint soha, de szerinte a legideálisabb az lett volna, ha augusztus 15-ig a gyerekek a második oltást is megkapták volna, így alakult volna ki ugyanis a teljes immunitás az iskolakezdésre.

Már most látjuk a szennyvízadatokból, hogy a népünnepély megtette nem kívánt hatását. Budapesten és Szegeden koncentráció-növekedést tapasztaltunk. Jövő héttől valószínűleg már a koronavírussal fertőzöttek számán is látjuk ezt

- hívta fel a figyelmet az augusztus 20-i rendezvények kapcsán.

Címkék:
gyerekek, járvány, oltás, vakcina, koronavírus, virológus, járványhelyzet,